НОВИНИЕВРОПЕЙСКИ ФУТБОЛ

Футболът във Франция се подновява с два финала

Президентът на френската футболна федерация Ноел Льо Грае предложи два финала да подновят футбола в страната. Той обяви, че битката за трофея за Купата на Франция между ПСЖ и Сент Етиен може да се проведе на 13 или 20 юни, след което да се играе финалът за Купата на лигата като ПСЖ отново са замесени и ги очаква мач с Лион, а двубоят е планиран да бъде три дни по-късно.

Ноел Льо Грае предположи, че това ще бъде подходящ символичен начин за рестартиране на професионалния футбол след дългата му пауза заради пандемията от коронавирус.

“Това би предложило добър имидж както за професионалния, така и за аматьорския футбол”, каза Ла Грае пред журналисти след срещата френската професионална лига.

Подновяването на френското футболно първенство се очаква да бъде на 17 юни, но Льо Грае призна, че това ще зависи от одобрението на правителството

“Министрите имат последната дума за подновяването на първенството, но волята на лигата и клубовете е то да се рестартира”, заяви още президентът на френската футболна федерация.

Подобни Публикации

Back to top button
Close