НОВИНИБГ ФУТБОЛ

Емил Костадинов: Невъзможно е да изиграем целия сезон

Вицепрезидентът на БФС Емил Костадинов сподели, че е почти невъзможно да се доиграе целия сезон в efbet Лига на България. Той смята, че най-реалистичният вариант е изиграването на последните 2 кръга от редовния сезон и 1/2-финалите и финала за Купата на България.

“Ние направихме допитване до клубовете като повечето от тях одобряват варианта, при който се изиграват двата мача от редовния сезон, Купа България и баражите за влизане в елита. Другият вариант е да се изиграе цялото първенство, но за мен на теория може да стане, но на практика е  неосъществимо”, каза Костадинов на брифинг, който се проведе в централата на БФС.

“На миналата среща обявих, че БФС ще подпомогне професионалните клубове и всички клубове в България. Нашето предложение, с г-н Касабов, е съдийските таксиз а отборите от Първа и Втора лига да бъдат намалени и по този начин ще помогнем на клубовете. Не е много, но на този етап може да направим това. Ще предложим на ПФЛ, защото както знаете всеки клуб има такса членство, да бъдат намалени за следващия сезон. Това са първите две мерки, които мислим да направи и ще ги направим”, каза още Костадинов.

Подобни Публикации

Back to top button
Close